אלי מלכה, ראש המועצה הטיל את המשימה על החברה הכלכלית גולן, בשיתוף עם ועדה חקלאית גולן ובהובלה של סגן ראש המועצה, אורי קלנר. היעד שנקבע הוא תיכלול וקידום חקלאות מתקדמת וחדשנית בגולן. בימים אלה שוקד צוות היגוי על גיבוש הפרוגרמה להקמת חברה כלכלית לחקלאות עתירת ידע, חברת בת של מועצה אזורית גולן. צוות ההיגוי כלל את מנהל החברה הכלכלית גולן, אמיר יגאל, חוקרים צעירים מהגולן ביניהם ד"ר ליאור רובינוביץ מכנף, ד"ר עומר קריין מרמות וד"ר דפנה מיכאלי מאלרום, יחד עם אלקנה בן ישר מנהל מו"פ צפון, שתרמו את ההיבט של צרכי המחקר החקלאי. התוכנית שילבה גם את מכון שמיר למחקר (המכון לחקר הגולן).
אורי קלנר, סגן ראש המועצה: "פיתוח הכלכלה בגולן עובר דרך חיזוק המנוע החקלאי והגדלת מקורות ההכנסה מחקלאות. במקביל להכשרת הקרקעות, המועצה מפתחת את הבית לחקלאי הגולני, היוזם, החוקר והמפתח . המטרה שלנו היא להעמיד חוקרים שיפעלו לצד החקלאים, יאספו מידע ממקורות רבים ויסייעו לו להטמיע את הידע או להנביט רעיונות חדשים, לחשוב עם חוקרים וחקלאים על פתרונות מקוריים לבעיות ולבצע את הדברים בשטח. השילוב בין חקלאים מצוינים סקרנים ומקוריים שיש בגולן, מחקר מעולה שקיים בגליל המזרחי, הדרכה מקומית מתחדשת, ומקורות כלכליים לביצוע יפתח יישום של רעיונות חדשניים, יקדם את החקלאות העתידית כגון מזון מקדם בריאות ופיתוחים בתחום מזון מותאם גנטי."
ההצעה להקמת המרכז כללה את גיבוש חזון החברה כלכלית לפיתוח חקלאות עתירת ידע:
להוות גורם מוביל לפיתוח חקלאות מתקדמת ועתירת ידע תוך ניצול יתרונות אזורי הגידול השונים בגולן. המרכז יהווה מוקד ידע מקצועי - כלכלי, והדרכתי למתיישבים העוסקים בחקלאות וגוף מנחה למעוניינים לעסוק בחקלאות תוך הגברת שיתופי מידע בין חקלאי הגולן לגופים המחקריים ולמומחים שונים וחיבור בין חקלאי הגולן ליזמים וחברות.
על פי הפרוגרמה החברה תעסוק בפיתוח גידולים חדשים יחודיים, שיפור בביצועי הגידולים הקיימים ( חקלאות מדייקת, אגרוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה, אגרוגנומיקה), תזונה מקדמת בריאות, מיתוג המוצרים: בריאים יותר, נקיים יותר, מקדמי בריאות.